dijous, 25 de juny de 2009

Festival Internacional Juvenil de Teatre Social i Teatre dels oprimits i de les Oprimides


Catalunya acull el 1r Festival Internacional Juvenil de Teatre Social i Teatre de les Oprimides,

“Sin Telón 2009”

Es realitzarà de l’1 al 5 de juliol, a l’Espai Jove Gràcia de Barcelona, organitzat per la Plataforma d’Entitats de Teatre Social i Teatre de les Oprimides de Catalunya, que agrupa 9 entitats. També es faran activitats a Girona i al Parc del Besòs de Sant Adrià.

En total hi participaran prop de 80 joves, de 9 associacions juvenils de teatre social i de l’oprimit de Catalunya, Alemanya, Finlàndia i Colòmbia.

De l’1 al 5 de juliol, Catalunya acollirà el 1r Festival Internacional de Teatre Social i de les Oprimides “Sin Telón 2009”, organitzat per la Plataforma d’Entitats de Teatre Social i Teatre de les Oprimides de Catalunya, que agrupa 9 entitats, amb el suport del Consell de la Joventut de Barcelona. En total hi participaran 80 joves, de 9 grups, 6 de Catalunya, 1 d’Alemanya, 1 de Finlàndia i 1 de Colòmbia.

El tema d’aquesta primera edició del festival serà la promoció de la cultura de la pau a través del teatre social i de l’oprimit. Amb aquesta trobada, la Plataforma pretén crear un nou espai internacional d’intercanvi per compartir formes i difondre experiències artístiques realitzades per col·lectius de joves que treballen amb el teatre social i el teatre de l’oprimit, mètodes pensats per humanitzar la humanitat, aconseguir la transformació social i contribuir a la resolució de conflictes i a la millora de les condicions de vida de les comunitats on actua.

El Festival es realitzarà a l’Espai Jove Gràcia de Barcelona. Durant els matins, els i les participants realitzaran tallers interns, no oberts al públic, sobre expressió corporal, dansa, estética de l’oprimit i teatre imatge. Per les tardes s’oferiran els espectacles que han preparat cadascun dels 9 grups participants. Aquests espectacles estaran oberts a tothom que vulgui presenciar-los, de manera gratuïta.

Durant un dels dies, els i les participants realitzaran les seves activitats a Girona, la ciutat d’un dels grups. Un altre dia, el Festival es desplaçarà a Sant Adrià de Besòs, on es participarà al Festival Besmina d’Art Jove al Carrer.

Aquesta primera edició del Festival es tancarà el diumenge 5 de juny amb una activitat al carrer que es realitzarà al districte de Gràcia, en la qual les persones participants mostraran part dels continguts realitzats en el marc dels tallers, i amb una festa que començarà a les 6 de la tarda a l’Espai Jove Gràcia.

Per a més informació:
http://sintelon2009.blogspot.com/


Adjuntem el cartell informatiu amb les actuacions obertes al públic durant els 5 dies del festival:

Añadir imagen